+30 6989 685463

Ιστορικό

Tην 08/05/2007 ιδρύθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή των ορίων του ομώνυμου Δήμου.

Η ίδρυση του Ομίλου ήταν η φυσική εξέλιξη του ενδιαφέροντος που επέδειξαν αρκετοί συμπολίτες μας για το άθλημα της αντισφαίρισης, η οποία εκφράστηκε διά της βούλησης των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου να συστήσουν έναν θεσμοθετημένο φορέα που θα μπορούσε νομιμοποιημένα να οργανώσει, εξελίξει, διατηρήσει και διασφαλίσει στο μέλλον την ανάπτυξη του αθλήματος.

Τα ιδρυτικά μέλη συνεδρίασαν στην 1η Γενική Συνέλευση την 13/02/08 και σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες εξέλεξαν το 1ο Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Σωκράτη Ζερβάκο και την 1η Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου. Αμέσως μετά υποβλήθηκε και η δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην ΔΟΥ Μεσσήνης ως Νομικού Προσώπου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση νομιμοποίησής του απέναντι στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης στην συνεδρίαση της 12ης Απριλίου 2008 αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο Μεσσήνης την παραχώρηση χρήσης των δύο (2) γηπέδων τένις με τεχνητό χλοοτάπητα που βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, τα οποία προτίθεται να αξιοποιήσει για τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών – αθλητών του.

H Αίτηση παραχώρησης έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης με αριθμό απόφασης 129/2008.

Από το 2009 ο Όμιλος μας είναι επίσημο μέλος τόσο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) όσο και της ΣΤ΄ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου.

Η πλήρη νομιμοποίηση του Συλλόγου η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει τις εργασίες του για να επιτελέσει τον βασικό του σκοπό (πρόσληψη εκπαιδευτών αντισφαίρισης, οργάνωση παιδικών τμημάτων, οργάνωση αγώνων μεταξύ των μελών της και με άλλους συλλόγους, κλπ.) απαιτεί σύμφωνα με την Πολιτεία (Ν.2725/1999 περί αθλητικών σωματείων) την εγγραφή του σε Ειδικό Βιβλίο Αναγνώρισης Αθλητικών Σωματείων που τηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου /Π.Ε Μεσσηνίας ή οποία και επετεύχθη προς τα τέλη του 2011.

Το 2013 κατόπιν προσωπικών ενεργειών του τότε Προέδρου του Σωματείου κ. Ζερβάκου Σωκράτη πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου και με υποστηρικτή το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου,  η μετατροπή του όμορου γηπέδου καλαθοσφαίρισης σε αντισφαίρισης στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου. Το 3ο γήπεδο αποτελούσε όνειρο για τους φίλους του αθλήματος διότι η αποσυμφόρηση των υπαρχόντων γηπέδων είχε ως επακόλουθο την ανάπτυξη του αθλήματος με την προσέλκυση νέων αθλητών.

Το 2017, με πρόεδρο το κ. Γιάννη (τζό) Λυμπερόπουλο,  στο σωματείο μας, χορηγήθηκε η  ειδική αθλητική αναγνώριση  για το άθλημα της ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με την ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/146367/8633/2976/522 16-6-2017 απόφαση του ΓΓΑ (Υπουργείου Πολιτισμού) & αριθμό μητρώου ΓΓΑ ΦΩ91.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 επιβλήθηκε απο το Δήμο Μεσσήνης τέλος χρήσης των Γηπέδων (40ευρώ/μήνα).

Με δαπάνες του Σωματείου μας επι προεδρίας κ Παναγιώτη Καλογερόπουλου, ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2019 οι εργασίες ανακαίνισης των αθλητικών δαπέδων και ηλεκτροφωτισμού και στα τρία (3) γήπεδα αντισφαίρισης, στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου, μετά από επίπονες προσπάθειες των τελευταίων πέντε (5) μηνών, όλων των μελών του Ομίλου μας. Οι υφιστάμενοι πεπαλαιωμένοι ακρυλικοί τάπητες ήταν σε κακή κατάσταση, αποσαθρωμένοι και ελλόχευε κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα να ήταν ακατάλληλα για χρήση τα τελευταία χρόνια, ενώ οι υπάρχοντες ενεργοβόροι προβολείς παλαιάς τεχνολογίας που δεν παρείχαν τον απαιτούμενο φωτισμό, αντικαταστάθηκαν όλοι, με φωτιστικά σώματα νέα τεχνολογίας LED, εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, πριν την έναρξη των εργασιών μετακινήθηκαν σε νέα σωστή θέση οι ορθοστάτες του φιλέ για οριοθέτηση του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες, λόγω λάθους αρχικής τοποθέτησης αυτών, ενώ για το κλείσιμο λακκουβών, φθορών και ρύσεων του υπάρχοντος ασφαλτικού δαπέδου, χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα ασφαλτικά υλικά ανάλογης κοκκομετρίας (ψηφίδα , άμμος κλπ).

Το 2020, σχεδιάστηκε και λειτουργεί η ιστοσελίδα μας www.messinitennis.gr. Τόσο η σχεδίαση - κατασκευή  όσο και η λειτουργία - υποστήριξη   είναι προσφορά του μέλους μας  κ. Κωνσταντίνου Μουντζούρη.

Το καλοκαίρι του 2022,  με   Πρόεδρο του Σωματείου μας  τον κ. Παναγιώτη Καλογερόπουλο,  πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου και με την υποστήριξη του Δήμαρχου Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και Αντιδήμαρχου Τεχν. Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καλοφωλιά,  η μετατροπή του όμορου γηπέδου ποδοσφαίρου 8*8,  σε δύο  (2) επιπλέον γήπεδα αντισφαίρισης καθώς και η ανακαίνιση των 3 υπαρχόντων (σύστημα ακρυλικής βαφής σε 5 πλέον γήπεδα).

Τον Ιούλιο του 2022, η Κρίστυ Χριστοπούλου (αθλήτρια του Συλλόγου) επιλέχθηκε στην εθνική ομάδα κοριτσιών Κ12 και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε διεθνές τουρνουά στην Μπρέσια της Ιταλίας καταλαμβάνοντας της 3η θέση.

Το Φεβρουάριο του 2023, με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε2 για αγόρια  και κορίτσια κάτω των 14 ετών το οποίο ανατέθηκε από την Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ)   για πρώτη φορά στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  το πενταήμερο  17-21  Φεβρουαρίου 2023 . Περισσότερα από 250 άτομα, εκ των οποίων 85 αθλητές και  165 συνοδοί και προπονητές, συνέρευσαν στο αθλητικό κέντρο Αγ.Νικολάου προκειμένου να αγωνιστούν αλλά και να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των αθλητών για τη βαθμολογική τους άνοδο. Συνολικά διεξήχθησαν 4 κατηγορίες κάτω των 14 ετών,  μονά Αγόρια / Κορίτσια  και διπλά Αγόρια - Κορίτσια με τις αθλήτριες του Συλλόγου,  Δανάη Μαργαρίτη να καταλαμβάνει την 3ή θέση και την Αθανασία Λεβοντοπούλου να αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό. Επιδιατητές των αγώνων, η Μαρία Μπάμπη και ο Βασίλης Δρακόπουλος,  οι οποίοι κατέχουν επίσημη ιδιότητα απο την Ομοσπονδία.

Το Μάρτιο του 2023, με πρόεδρο το Βασίλη Δρακόπουλο ανακαινίστηκαν οι χώροι υγιεινής – αποδυτηρίων και προστέθηκε επιπλέον WC για το γυναικείο φύλλο. Το 80% των εξόδων εργασιών και προμήθειας υλικών ήταν προσφορά των φίλων και μελών του Συλλόγου. Πυλιώτης Σταύρος είδη υγιεινής, Κύριλλο  Βασιλόπουλο Υδραυλικές εργασίες, Χρήστο Ντάση Ξηρά δόμηση χωρίσματα γυψοσανίδας, Γιάννη Τσιουλέι βαφές – σπατουλαρίσματα, Σωκράτη Καψαλόποδα Υαλοπίνακες.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 αντικαταστάθηκαν όλα τα αντιανεμικά διχτυα των γηπέδων, προσφορά του πρωην προέδρου Παναγιώτη Καλογερόπουλου.

Τον Οκτώβριο του 2023 με δαπάνες του Συλλόγου μας,  αντικαταστάθηκαν τα φιλέ των γηπέδων 2&3 με νέα βαρέως τύπου.

Tον Οκτώβριο του 2023 με χορηγία του μέλους μας Χρήστου Ντάση (ΓΥΨΟΣΝΘΕΣΗ), διαμορφώθηκαν νέα γραφεία και χώρος αναμονής των συνοδών 20τ.μ   με ινοσανίδες σε τυποποιημένο μεταλλικό σκελετό, επιχρίσματα, σπατουλάρισμα και εσωτερικές - εξωτερικές βαφές. Με δαπάνες του Συλλόγου μας πραγματοποιηθηκε στη συνέχεια τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες και επένδυση δαπέδων με κεραμικά πλακίδια.

Tον Νοέμβριο του 2023 με δαπάνες του Συλλόγου  αντικαταστάθηκαν 4 καμένοι προβολέις LED 200W  στα γήπεδα 1 & 3.

Για το 2023, στο Σωματείο μας έχει εγκριθεί η αίτηση  στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ απο 31-3-2023.

Επίσης, σταθερή παραμένει η μηνιαία συνδρομή των 5ευρώ εδώ και 16 χρόνια (όπως είχαν αποφασίσει τα ιδρυτικά μέλη) προκειμένουμε να καλύψουμε τα πάγια λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου μας, παρά τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις τα τελευταία χρόνια, όπως τέλη χρήσης στο Δήμο, λογιστικές υπηρεσίες e-timologio, παρουσία Δικηγόρων σε ΓΣ, Τεχνικός Ασφαλείας, Προμήθειες Τραπεζών, POS, εργασίες καθαρισμού και κοπής αυτοφυής βλάστησης, λειτουργία Ιστοσελίδας, λοιπές συνδρομές σε Ομοσπονδίες ΣΤ Ένωση, Συντήρηση Γηπέδων που αφορούν κυρίως αντικατάσταση προβολέων, φιλέ και αντιανεμικών δικτύων κλπ. 

update 18/11/2023

Στόχος για την πενταετία 2024-2028 με προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Μεσσήνης, η κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών (αποδυτήρια, χώροι αναμονής, γραφεία) ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη  πανελληνίων πρωταθλημάτων από την Ομοσπονδία.

chef Demetrios Pyliotis

+30 6989 685463

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης

Social Media

Search the website