+30 6989 685463

Ιστορικό

Tην 08/05/2007 ιδρύθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή των ορίων του ομώνυμου Δήμου.

Η ίδρυση του Ομίλου ήταν η φυσική εξέλιξη του ενδιαφέροντος που επέδειξαν αρκετοί συμπολίτες μας για το άθλημα της αντισφαίρισης, η οποία εκφράστηκε διά της βούλησης των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου να συστήσουν έναν θεσμοθετημένο φορέα που θα μπορούσε νομιμοποιημένα να οργανώσει, εξελίξει, διατηρήσει και διασφαλίσει στο μέλλον την ανάπτυξη του αθλήματος.

Τα ιδρυτικά μέλη συνεδρίασαν στην 1η Γενική Συνέλευση την 13/02/08 και σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες εξέλεξαν το 1ο Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Σωκράτη Ζερβάκο και την 1η Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου. Αμέσως μετά υποβλήθηκε και η δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην ΔΟΥ Μεσσήνης ως Νομικού Προσώπου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση νομιμοποίησής του απέναντι στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης στην συνεδρίαση της 12ης Απριλίου 2008 αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο Μεσσήνης την παραχώρηση χρήσης των δύο (2) γηπέδων τένις με τεχνητό χλοοτάπητα που βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, τα οποία προτίθεται να αξιοποιήσει για τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών – αθλητών του.

H Αίτηση παραχώρησης έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης με αριθμό απόφασης 129/2008.

Από το 2009 ο Όμιλος μας είναι επίσημο μέλος τόσο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) όσο και της ΣΤ΄ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου.

Η πλήρη νομιμοποίηση του Συλλόγου η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει τις εργασίες του για να επιτελέσει τον βασικό του σκοπό (πρόσληψη εκπαιδευτών αντισφαίρισης, οργάνωση παιδικών τμημάτων, οργάνωση αγώνων μεταξύ των μελών της και με άλλους συλλόγους, κλπ.) απαιτεί σύμφωνα με την Πολιτεία (Ν.2725/1999 περί αθλητικών σωματείων) την εγγραφή του σε Ειδικό Βιβλίο Αναγνώρισης Αθλητικών Σωματείων που τηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου /Π.Ε Μεσσηνίας ή οποία και επετεύχθη προς τα τέλη του 2011.

Το 2013 κατόπιν προσωπικών ενεργειών του τότε Προέδρου του Σωματείου κ. Ζερβάκου Σωκράτη πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου η μετατροπή του όμορου γηπέδου καλαθοσφαίρισης σε αντισφαίρισης στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου.

Το 3ο γήπεδο αποτελούσε όνειρο για τους φίλους του αθλήματος διότι η αποσυμφόρηση των υπαρχόντων γηπέδων είχε ως επακόλουθο την ανάπτυξη του αθλήματος με την προσέλκυση νέων αθλητών.

Το 2017 στο σωματείο μας χορηγήθηκε η  ειδική αθλητική αναγνώριση  για το άθλημα της ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με την ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/146367/8633/2976/522 16-6-2017 απόφαση του ΓΓΑ (Υπουργείου Πολιτισμού) & αριθμό μητρώου ΓΓΑ ΦΩ91 ως παρακάτω αρχείο.

 

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τον Αυγουστο του 2019 οι εργασίες ανακαίνισης των αθλητικών δαπέδων και ηλεκτροφωτισμού και στα τρία (3) γήπεδα αντισφαίρισης, στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου, μετά από επίπονες προσπάθειες των τελευταίων πέντε (5) μηνών, όλων των μελών του Ομίλου μας. Οι υφιστάμενοι πεπαλαιωμένοι ακρυλικοί τάπητες ήταν σε κακή κατάσταση, αποσαθρωμένοι και ελλόχευε κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα να ήταν ακατάλληλα για χρήση τα τελευταία χρόνια, ενώ οι υπάρχοντες ενεργοβόροι προβολείς παλαιάς τεχνολογίας που δεν παρείχαν τον απαιτούμενο φωτισμό, αντικαταστάθηκαν όλοι, με φωτιστικά σώματα νέα τεχνολογίας LED, εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα μέλη, εκτός από την οικονομική ενίσχυση βοήθησαν επιπλέον ο καθένας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες του, στην εκτέλεση των εργασιών ώστε το έργο να αποπερατωθεί σύντομα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στα δάπεδα αθλοπαιδιών εφαρμόστηκε σύστημα ελαστικής ακρυλικής βαφής τύπου Cushion, με υπόστρωμα από ασφαλτικό γαλάκτωμα, κόκκους καουτσούκ μικρής κοκκομετρίας, χαλαζιακη άμμο και ρητίνη πρόσφυσης, συνολικού μέσου πάχους 4-5mm. Επίσης, πριν την έναρξη των εργασιών μετακινήθηκαν σε νέα σωστή θέση οι ορθοστάτες του φιλέ για οριοθέτηση του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες, λόγω λάθους αρχικής τοποθέτησης αυτών, ενώ για το κλείσιμο λακκουβών, φθορών και ρύσεων του υπάρχοντος ασφαλτικού δαπέδου, χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα ασφαλτικά υλικά ανάλογης κοκκομετρίας (ψηφίδα , άμμος κλπ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Αντισφαίρισης Μεσσήνης που κάλυψε όλες τις δαπάνες εργασιών και προμήθειας των απαιτούμενων υλικών, ευχαριστεί όλα τα μέλη του, του γονείς των μικρών αθλητών της ακαδημίας, καθώς και όλους τους φίλους και χορηγούς για τη οικονομική ενίσχυση υλοποίησης των έργων αναβάθμισης. Η συμμετοχή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, μας γεμίζει ελπίδα και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για ένα καλύτερο αύριο για τον σύλλογό μας και ιδίως των νέων του τόπου μας.

 

Ο Όμιλος είναι ανοικτός σε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του, με την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών Λειτουργίας του.

Τα μέλη του ομίλου μας επωφελούνται από τις εγκαταστάσεις μας (γήπεδα τένις, κυλικείο-εντευκτήριο, αποδυτήρια, WC), ενώ μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκμάθησης σύμφωνα με το επίπεδό τους και την ηλικία τους, σε TOYRNOYA πρωταθλήματα, αλλά και σ’ όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνονται από τον Σύλλογο.

Στο σύλλογο λειτουργούν με επιτυχία ακαδημίες αντισφαίρισης όπου συμμετέχουν πολλά παιδιά της περιοχής που αγαπούν το τέννις.

Το Δ.Σ έχει προβεί στην πρόσληψη προπονητή απόφοιτου ΤΕΦΑΑ με αποδοχές και ασφάλιση ΙΚΑ σύμφωνα με το Νόμο.

chef Demetrios Pyliotis

+30 6989 685463

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης

Social Media

Search the website